Zoeken
  • acvader

Welke dag is het beste?

Je Avonturen Club komt bij elkaar op een vaste dag in de week. Voor veel clubs is de zaterdag(ochtend) de beste optie. Dan zijn de kinderen namelijk vrij. En ook niet onbelangrijk, je vrijwilligers ook. Maar een andere dag kan ook prima. In deze blog een aantal voorbeelden.


Toen we in Amsterdam-Zuidoost startte met onze club was de woensdagmiddag nog een vrije middag. De kinderen kwamen net na lunch tijd uit school. Ook was de woensdagmiddag een rustige dag in de Huiskamer van de Buurt. Er waren geen vaste activiteiten gepland. En omdat we het nodig vonden om de locatie te sluiten, zodat we rust en ruimte hadden voor de club, hebben we besloten om woensdagmiddag onze Scouting te organiseren. Een top middag! Een jaar later besloten de scholen in de buurt om een continu-rooster in te voeren. Gevolg was dat we onze 'opkomst-tijd' een uur opschoven. Maar de Huiskamer bleef gesloten voor andere bezoekers op de woensdagmiddag. Nu een paar later weet iedereen in de buurt: Woensdag is Scouting-dag!


Toen we de Avonturen Club in Amsterdam-Noord (Noordkaap) begonnen moesten we beslissen over een goede middag voor onze club. Woensdag viel af omdat ik (Adiel) in zuidoost moest zijn voor de Scouting. En voor de nieuwe groepsleiding was eigen de vrijdagmiddag de beste optie. Sinds die tijd is vrijdagmiddag Avonturen Club dag in de Noordkaap.


7 Tips bij het kiezen van een dag en tijd:

1. Welke dag past jou het beste? Niet alleen nu, maar voor de komende periode?

2. Welke dag past goed voor jou vrijwilligers / potentiele groepsleiding?

3. Check de school-tijden van de scholen bij jou in de buurt. Wat valt je op?

4. Kies een tijd dat kinderen uit school direct (of met een korte tussenstop thuis) naar de club kunnen komen.

5. Wat zijn de tijden van andere activiteiten in de buurt?

6. Zorg voor een half-uur inloop tijd. Deze periode is leuk om contact te leggen met de kids, en je kan de vroege vogels ook goed inzetten voor het helpen klaarzetten van materiaal etc.

7. Kies een tijd voor je 'opkomst', je hebt tenminste 1,5 uur nodig. Beter is zelfs 2 uur.


Succes! En veel avontuur plezier!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het antwoord is ja en nee. Tijdens de workshop op de ‘Geloven in de buurt’-dag hebben we hierbij stilgestaan en proberen uit te leggen. Het meest eenvoudige antwoord is ‘ja’. De Avonturen Club is Scou

Alle (groeps)leiding van een Avonturen Club (of Scouting groep) moet in het bezit zijn van een VOG. Dat is overigens zo voor al het jeugdwerk binnen het Leger des Heils. We vinden het ontzettend belan

Avonturen Club

De Avonturen Club is een onderdeel van het Leger des Heils en de Scouting Vereniging Leger des Heils. Het bestaat uit Avonturen Clubs door het hele land en een online community.

Email

Telefoon

Leger des Heils: legerdesheils.nl 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dank je wel!

Links