Zoeken
  • acvader

Hit the streets

Tijd om er op uit te gaan. Dit zijn onze 5 tips voor een avontuurlijke middag ter promotie van je club:


1. Paracord knopen

Uurtje thuis oefenen. Touwtjes mee naar de speeltuin. En knopen maar. De kids gaan van zelf mee doen.


2. Vuur is altijd goed

Neem je vuurkorf mee, wat hout, stokken, deeg en ga lekker broodjes bakken op het vuur. Let op, doe dit altijd met z'n tweeen ivm veiligheid. en zorg voor de juiste veiligheidsmaatregelen. Nog een tip: marshmellows zijn fantastisch, maar vanwege de gelatine mag niet elke bevolkingsgroep dit eten.


3. Stoepkrijt je weg

Kleur allemaal grote pijlen op de straat en schrijf er een woord bij. Een woord dat past bij het eind station. Zorg voor wat helpers in de wijk die de kids de pijlen laten zien. En organiseer een warm onthaal bij de finish!


4. Games

Spelletjes werken ook super goed. Niet te moeilijk doen hoor. Kies een thema, iets dat past in de brainstorms die je al gedaan hebt. Tip: doe de games op een zichtbare plek rondom je gebouw.


5. Bouwwerk

Bouw een groot bouwwerk. Bijvoorbeeld een poort of speeltoestel. Dit vraagt wat extra voorbereiding. Zoals leren knopen en zorgen voor palen en een ontwerp zoeken. Maar het heeft gelijk effect omdat je prachtig bouwwerk hebt op je terrein en de kinderen kunnen meehelpen bouwen. Om het simpeler te maken kun je ook bouwwerken maken van bamboe en elastieken.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het antwoord is ja en nee. Tijdens de workshop op de ‘Geloven in de buurt’-dag hebben we hierbij stilgestaan en proberen uit te leggen. Het meest eenvoudige antwoord is ‘ja’. De Avonturen Club is Scou

Alle (groeps)leiding van een Avonturen Club (of Scouting groep) moet in het bezit zijn van een VOG. Dat is overigens zo voor al het jeugdwerk binnen het Leger des Heils. We vinden het ontzettend belan

Avonturen Club

De Avonturen Club is een onderdeel van het Leger des Heils en de Scouting Vereniging Leger des Heils. Het bestaat uit Avonturen Clubs door het hele land en een online community.

Email

Telefoon

Leger des Heils: legerdesheils.nl 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dank je wel!

Links