Wat is een Avonturen Club?

Lees meer over wat een Avonturen Club is, voor jou, kinderen en de buurt. 

Waar kan ik een Avonturen Club vinden en wat doe je bij een Avonturen Club?

Sinds 2017 heeft het Leger des Heils een aantal Avonturen Clubs in Nederland. Op dit moment is er een club in Amsterdam (Noord), Ede, Nieuwegein en Eindhoven. Een Avonturen Club is een uitdagende (outdoor) activititeit voor kinderen en jongeren die erg op Scouting lijkt. De Avonturen Clubs zijn dan ook onderdeel van de Scouting Vereniging van het Leger des Heils.

Avonturen Clubs zijn in wijken en buurten waar het Leger des Heils een huiskamer-van-de-buurt of een buurtsteunpunt heeft. Iedereen is welkom in de huiskamers en er worden actvititeiten georganiseerd voor jong en oud. De Avonturen Club is een kinder en jongeren activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar. De deelnemers noemen we Avonturiers en elke week is er een uitdagend en leuk programma.

 

Wat doe je bij de Avonturen Club?

De Avonturiers gaan elke week op pad om spannende spellen te spelen, nieuwe (outdoor) skills te leren, of mooie dingen te maken. Soms op de locatie, soms buiten, soms in de wijk, maar altijd samen en met goede begeleiding. Ze doen alle activiteiten aan de hand van een thema(verhaal). Een thema duurt een aantal weken, en gedurende die periode is het verhaal de rode draad door alle activiteiten heen.

Gezamenlijk starten en afsluiten hoort erbij. Net zoals samenwerken en samen spelen. Samen op Avontuur gaan is natuurlijk het leukste dat er is. De activiteiten worden afgestemd op de groep en de omgeving.

 

Missie

...

 

Visie

...

 
Avonturen Club

De Avonturen Club is een onderdeel van het Leger des Heils en de Scouting Vereniging Leger des Heils. Het bestaat uit Avonturen Clubs door het hele land en een online community.

Email

Telefoon

Leger des Heils: legerdesheils.nl 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dank je wel!

Links